İNSAN HAKLARI KONFERANSI 
Bu haber 16 Aralık 2011 Cuma günü eklenmiştir. 704 kez okunmuştur.

İNSAN HAKLARI KONFERANSI

Hendek’te SAÜ EÄŸitim Fakültesinin katkıları ile İlçe Kaymakamlığı İnsan Hakları bürosu ,Dünya İnsan Hakları günü nedeni ile konferans düzenledi.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans salonunda SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof.Dr. Adnan ÖmerustaoÄŸlu’nun konuÅŸmacı olarak katıldığı, konferansa Kaymakam Mustafa Ayhan,Hendek EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rahmi KarakuÅŸ,Prof.Dr.Ersin AltıntaÅŸ,İlçe Milli EÄŸitim Müdürü Sabri DoÄŸan,İlçe Emniyet Müdürü OÄŸuz Çuhadar,Jandarma Komutan vekili ÜstÄŸ.Ercan Çetin,İl Genel Meclis Üyeleri Mahmut Nedim Alkan,Alaattin PaÅŸa Kaba,Muhtarlar Dernek BaÅŸkanı Hüseyin Baylan,Daire Amirleri, Muhtarlar ve Kurumlarda çalışan personeller katıldı.

Saygı duruÅŸu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan günün önemini anlatan kısa bir konuÅŸma yaparak programın düzenlenmesinde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür etti.

İnsan Hakları konulu Konferansa konuÅŸmacı olarak katılan Prof.Dr. Adnan ÖmerustaoÄŸlu “İnsan Hakları 2500 yıldır tartışmaların sonrasında 1948 yılında İnsan Hakları Bildirgesi yayımlandı.yakın tarihimize de bakıyoruz,bazı bölgelerde yaÅŸananlar Afganistan,1979 da ki Sovyetlerin iÅŸgali ile bitmedi Afganistan da bugün bir dram yaÅŸanıyor çevremizde gördüÄŸümüz Libya yaÅŸananlar,Mısır ve Suriye de ve diÄŸer Ülkelerde yaÅŸananlar var.Bu yaÅŸanların bazen umut verici görünüyor İnsan Haklarının geliÅŸmesi açısından bu bir bahardı deniyor ama  bundan 7-8 yıl önce bir bahar daha yaÅŸamıştık,Turuncu devrimler,YeÅŸil devrimler falan yaÅŸadık,Ukrayna da,Gürcistan da,Kırgızistan da sonucuna baktığımız zaman o baharın sonu gelmedi yani yazı göremedik,tekrar geri döndü kış geldi sanki,burada yaÅŸadıklarımızdan sonra gelebilecek mi  diye evet insan biraz ÅŸüpheli bakıyor olaya Libya da yaÅŸananlar Kaddafi’nin 42 yıllık iktidarının sona erdirilmesi bu sona erdirmede ki özellikle  Kaddafi’nin uÄŸradığı zulüm ha ÅŸunu da diyebiliriz oda bir diktatördü oda insan haklarına ne kadar uydu ama insan haklarına etik bir problem olarak baktığımız zaman hiç uymayan birinin de o haklardan istifade etmesini gerektiriyor.Åžöyle diyebiliriz o bir diktatördü ama kendi ölümü gibi kimseyi öldürmemiÅŸti beklide.haklıydı haksızdı demiyoruz sadece ilkemiz ÅŸudur İnsan hakkı herkes içindir insan haklarını  100.000 defa ihlal etmiÅŸ olanında hakkıdır.Belki üçüncü kuÅŸak haklar diye hitap etimiz haklar mücadelenin  en düzeyde gerçekleÅŸtiÄŸi belki mücadeleye dayanmayan bir dayanışma sonucu daha çok oluÅŸan haklardır “ dedi.

 

Konferans sonunda Programa katkıları olanlara teÅŸekkür belgesi takdim edildi.

Yazar: Mehmet KAVİS
Etiketler:
Burada yazılan yorumlar yazan kişileri bağlar.Haber Hendek sitesi sorumlu değildir...

0 Yorum

"Henüz yorum yapılmamış ilk yorumu siz yapın..."

Lütfen bilgilerinizi eksiksiz ve doğru giriniz:

  1. u9zp

Diğer HENDEK HABERLERİ



YAZARLAR


En Çok Okunan Haberler


Site İstatistiği
Aktif Ziyaretçi 81
Dün Tekil 2729
Bugün Tekil 1091
Toplam Bu Ay 84429
Toplam Bu Yıl 416673
Toplam Tekil 12416674
IP 38.107.179.220

Videolar
@ Copyright Haber Hendek Yazılım Ekibi
Her hakkı saklıdır.
Bu Site İzinsiz Kopyalanamaz ve kullanılamaz.